Mleté maso

Prokládaný kastrol

Ingredience: 500 g mletého masa 2 cibule 2 stroužky česneku 1 vejce 3 lžíce strouhanky sůl, pepř, červenou papriku 6 – 7 nových brambor 2 papriky 2 – 3 lžíce oleje vegeta 4 – 5 lžiček rajčatového protlaku 3 lžíce vody libovolné koření Postup: Jednu cibuli nakrájíme najemno a smícháme...
Celý článek

Švédské masové koule

Ingredience: 400 g mletého vepřového masa 1 našlehané vejce 1 malá, najemno nasekaná cibule 85 g strouhanky 1 lžíce jemně nasekaného kopru sůl, pepř 1 lžíci olivového oleje 1 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 400 ml horkého hovězího vývaru brusinky Postup: V míse smícháme mleté maso,...
Celý článek

Tuze jemná rolka dědy Dušana

Ingredience: 500 g mletého masa 1 šlehačka koření (dle libosti) sůl Náplň: (můžete zvolit přísady podle své chuti) vejce uvařené natvrdo strouhaný sýr zelené bylinky plnotučná hořčice šunka … Postup: Mleté maso opepříme, zalijeme šlehačkou, promícháme a necháme alespoň hodinku odležet...
Celý článek

Zapékané brambory se zelím a mletým masem

Ingredience: 750 g uvařených brambor 500 g kysaného zelí 2 cibule 500 g mletého masa 1 vejce 4 lžíce mléka 2 – 4 stroužky česneku mletý pepř, sůl Postup: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku. Přidáme okapané, překrájené zelí, mírně podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou. Mleté...
Celý článek