Mleté maso

Bramborový nákyp

Ingredience: bramborová kaše 600 ml vody 1 ks vejce 50 g cibule 40 g másla 400 g mletého masa (nejlépe mix) 50 g oleje 150 g zeleného hrášku 150 g karotky sůl, pepř, majoránka 1 lžíce hladké mouky Postup: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a na prudkém ohni...
Celý článek

Brambory s rajčaty a mletým masem

Ingredience: 5 velkých brambor 3 středně velká rajčata 400 – 500 g mletého masa 5 lžic smetany sůl, pepř, paprika (nebo jiné koření) podle chuti libovolný sýr (nemusí být) Postup: Brambory očistíme a nakrájíme na kusy silné asi 1 cm. Vaříme je v mírně osolené vodě, slijeme a necháme mírně...
Celý článek

Dědova sekačka s bramborákem

Ingredience: 600 g mletého masa 2 rohlíky 150 ml mléka 1 cibule 40 g másla 3 stroužky česneku (může být i víc, podle chuti) 30 g slaniny 1 vejce 1 lžička oregana 1 lžička koření do mletých mas strouhanka podle potřeby sůl tuk na vymazání formy Na bramborákové těsto: 300 g...
Celý článek

Dědovy ďábelské karbanátky

Ingredience: 500 g mletého vepřového masa 500 g mletého hovězího masa 2 rohlíky 5 lžic mléka 2 cibule 2 feferonky 2 vejce 1 lžička čerstvě mletého pepře 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžíce strouhaného křenu 1 lžička VEGETY speciál 1 lžička tymiánu sůl strouhanka na...
Celý článek

Dědovy speciální karbanátky z trouby

Ingredience: 800 g mletého vepřového masa 300 g mletého kuřecího masa 1 cibuli 200 ml mléka 70 g chleba sůl, pepř Navrch: 200 ml zakysané smetany 2 vejce 150 g tvrdého sýra kopr podle chuti majonézu na ozdobu Postup: Chléb namočíme do 100 ml mléka, pak vyždímáme a přidáme do masové...
Celý článek

Dědův experiment s mletým masem

Ingredience: mleté maso alespoň tři druhy salámu (já dávám 200 g šunky, 200 g salámu s kapií a 150 g anglické slaniny) červená a žlutá paprika niva hořčice párek česnekové grilovací koření sůl Postup: Mleté maso ochutíme podle zvyku. Přidáme strouhanku, dvě vejce, malou nadrobno...
Celý článek

Gazdovská bramborová placka

Ingredience: 0,5 kg brambory (asi 4 ks) 0,2 kg mleté maso 150 g nastrouhaný sýr cihla 1 menší cibule majoránka mletý černý pepř sůl 3 – 5 stroužků česneku 2 – 3 ks vejce petrželová nať (nemusí být) houby Postup: Brambory očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme mleté maso, nakrájenou...
Celý článek

Holandské řízky

Ingredience: 1/2 kg mletého bůčku 30 dkg tvrdého sýra 2 dl mléka sůl vejce Postup: Mletý bůček zamícháme se všemi přísadami a necháme do druhého dne uležet v chladu. Druhý den uděláme ze směsi placičky, obalíme ve strouhance a potřeme rozšlehaným bílkem. Smažíme na tuku. Příloha: brambory,...
Celý článek

Líné obložené karbanátky

Ingredience: 500 g mletého masa 3 brambory 2 cibule 3 vejce uvařená natvrdo 150 g strouhaného sýra 1 – 2 lžíce majonézy 1 lžíce hořčice sůl a pepř podle chuti Postup: Najemno nakrájené cibule osmažíme na oleji dozlatova. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a ochutíme solí a...
Celý článek

Olomoucké medailonky

Ingredience: 500 g mletého masa 2 vejce sůl, pepř, majoránka 3 - 4 stroužky česneku 1 - 2 balíčky kulatých tvarůžků hladká mouka vejce a strouhanka na obalení tuk na smažení Postup: Maso smícháme s vejci, solí, prolisovaným česnekem a kořením. Podle chuti můžeme přidat i jiné koření...
Celý článek