Ingredience:
10 buřtů
1 černé pivo
ostrý kečup (pikantní zeleninové lečo)
2 syrové papriky
2 cibule
feferonka
Postup:
Buřty podélně nařízneme a do vzniklého zářezu vložíme plátek cibule a kousíček papriky. Narovnáme do pekáčku (menšího, aby buřty byli těsně u sebe a nerozevíraly se)....
Celý článek
Ingredience:
8 buřtů
1/4 černého piva
2 vajíčka
150 g mouky
sůl
olej na smažení
Postup:
Těstíčko připravíme tak, že v pivu rozšleháme vejce a při šlehání pomalu přidáváme mouku. Těstíčko, které by mělo být spíš hustější, nakonec mírně osolíme. Oloupané buřty podélně rozkrojíme...
Celý článek
Ingredience:
750 g kabanosu
3 větší cibule
plnotučná hořčice
300 g sýra na strouhání
5 – 7 vajec
Postup:
Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme plnotučnou hořčicí. Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem. Celý postup opakujeme 2x,...
Celý článek
Ingredience:
4 – 6 kvalitních špekáčků (v případě krize přiměřené množství kabanosu)
přiměřené množství brambor
2 středně velké cibule
sádlo
kelímek zakysané smetany
hladká mouka
mletá sladká paprika
gulášové koření
gulášová polévka v prášku
kmín
majoránka
Postup:
Na sádle osmažíme...
Celý článek
Ingredience:
300 g vepřových jater
100 g párků
100 g špeku
2 vejce uvařená natvrdo
2 cibule
1 lžíčka mleté sladké červené papriky
5 lžic sterilovaného zeleninového leča
sůl, pepř
Postup:
Kousek špeku vyškvaříme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme nakrájená játra a párky. Orestujeme a...
Celý článek
Ingredience:
2 malé konzervy rajského protlaku
300 g točeného salámu (kabanos)
2 vejce uvařená natvrdo
2 větší cibule
2 stroužky česneku (může být i více, záleží na chuti)
2 lžičky majoránky
3 lžíce másla
hladká mouka
cukr, sůl
tvrdý sýr na strouhání
špagety
Postup přípravy:
Máslo...
Celý článek
Ingredience:
vydlabané bílé papriky
400 g gothaje (ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem, s jiným salámem to nemá cenu zkoušet)
300 – 400 g sýru (třeba levnější verze eidamu, nebo blaťácké zlato napůl s goudou)
olej
Postup:
Nastrouháme sýry,...
Celý článek
Ingredience:
250 g hlávkového zelí
200 g měkkého salámu
2 vejce
1 – 2 housky
1,5 dl mléka
1 menší cibule
sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření
1 lžička sádla (oleje)
strouhanka
Postup:
Zelí očistíme, nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou....
Celý článek