Uzeniny

Buřty na pivu

Ingredience: 10 buřtů 1 černé pivo ostrý kečup (pikantní zeleninové lečo) 2 syrové papriky 2 cibule feferonka Postup: Buřty podélně nařízneme a do vzniklého zářezu vložíme plátek cibule a kousíček papriky. Narovnáme do pekáčku (menšího, aby buřty byli těsně u sebe a nerozevíraly se)....
Celý článek

Buřty v pivním těstíčku

Ingredience: 8 buřtů 1/4 černého piva 2 vajíčka 150 g mouky sůl olej na smažení Postup: Těstíčko připravíme tak, že v pivu rozšleháme vejce a při šlehání pomalu přidáváme mouku. Těstíčko, které by mělo být spíš hustější, nakonec mírně osolíme. Oloupané buřty podélně rozkrojíme...
Celý článek

Dědkovská bašta

Ingredience: 750 g kabanosu 3 větší cibule plnotučná hořčice 300 g sýra na strouhání 5 – 7 vajec Postup: Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme plnotučnou hořčicí. Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem. Celý postup opakujeme 2x,...
Celý článek

Dědův zálesácký buřtguláš

Ingredience: 4 – 6 kvalitních špekáčků (v případě krize přiměřené množství kabanosu) přiměřené množství brambor 2 středně velké cibule sádlo kelímek zakysané smetany hladká mouka mletá sladká paprika gulášové koření gulášová polévka v prášku kmín majoránka Postup: Na sádle osmažíme...
Celý článek

Loupežnická játra

Ingredience: 300 g vepřových jater 100 g párků 100 g špeku 2 vejce uvařená natvrdo 2 cibule 1 lžíčka mleté sladké červené papriky 5 lžic sterilovaného zeleninového leča sůl, pepř Postup: Kousek špeku vyškvaříme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme nakrájená játra a párky. Orestujeme a...
Celý článek

Majda z říše báječných

Ingredience: 2 malé konzervy rajského protlaku 300 g točeného salámu (kabanos) 2 vejce uvařená natvrdo 2 větší cibule 2 stroužky česneku (může být i více, záleží na chuti) 2 lžičky majoránky 3 lžíce másla hladká mouka cukr, sůl tvrdý sýr na strouhání špagety Postup přípravy: Máslo...
Celý článek

Plněné papriky jinak

Ingredience: vydlabané bílé papriky 400 g gothaje (ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem, s jiným salámem to nemá cenu zkoušet) 300 – 400 g sýru (třeba levnější verze eidamu, nebo  blaťácké zlato napůl s goudou) olej Postup: Nastrouháme sýry,...
Celý článek

Zelný prejt

Ingredience:  250 g hlávkového zelí 200 g měkkého salámu 2 vejce 1 – 2 housky 1,5 dl mléka 1 menší cibule sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření 1 lžička sádla (oleje) strouhanka Postup:  Zelí očistíme, nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou....
Celý článek