Ryby

Filé na česneku

Ingredience:  800 g rybího filé  6 stroužků česneku  2 lžíce oleje  2 lžíce másla  2 lžíce hladké mouky  mletý kmín  sůl Postup: Filé nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a poprášíme moukou. Prudce osmahneme po obou stranách...
Celý článek

Filé se sýrem

Ingredience:  4 plátky mraženého rybího filé  2 dl mléka  2 vejce  50 g hladké mouky  100 g strouhaného ementálu  sůl  olej na smažení Postup: Z mléka, vajec a strouhaného sýra připravíme těstíčko. Každý plátek filé osolíme, obalíme v hladké mouce a potom...
Celý článek

Kapr na česneku

Ingredience:  5 porcí kapra  60 g oleje  40 g másla  20 g česneku  sůl  feferonky  hladká mouka Postup: Kapra osolíme, pokapeme olejem a promícháme s posekanými feferonkami a česnekem. Necháme asi 3 hodiny odležet. Obalíme v mouce a pečeme na oleji....
Celý článek

Královský kapr

Ingredience: 4 porce kapra 80 g tvrdého sýra 4 větší plátky šunky 1 kyselá okurka 80 g másla sůl máslo na potření Postup: Alobal potřeme máslem. Na plátky šunky položíme rybí řízky zbavené kůže a hřbetních kostí. Osolíme je, posypeme strouhaným sýrem, přiložíme čtvrtky podél rozkrojené...
Celý článek

Nezapomenutelné filé

Ingredience: 500 g rybího filé 100 g olomouckých tvarůžků strouhanka 1 vejce hladká mouka sůl, pepř česnek Postup: Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních, asi jako když se dělá drobenka na koláče). Filé nakrájíme na...
Celý článek

Pstruh na másle s kmínem

Ingredience: pstruh (množství podle počtu strávníků) sůl kmín máslo 3 lžíce oleje Postup: Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce. Máslo necháme na pánvi rozpustit s olejem (zabrání...
Celý článek