Houby

Dřevorubecké brambory s houbami

Ingredience: 500 g vařených brambor 250 g anglické slaniny 8 vajec 1 velká cibule 250 g čerstvých hub 1 lžíce oleje kmín, sůl, pažitka Postup: Houby očistíme, rozkrájíme a osolené a okmínované podusíme doměkka a do vydušení šťávy. Ve větším hrnci osmahneme na oleji drobně...
Celý článek

Houbový guláš

Ingredience: 600 – 800 g čerstvých hub (křemenáče, hříbky, václavky apod.) 80 g slaniny 80 g cibule sladká paprika stroužek česneku sůl, kmín, pepř 30 g hladké mouky vývar z kostky masoxu nebo masa Postup: Očištěné houby pokrájíme na větší kostky. Na rozškvařené slanině osmahneme najemno...
Celý článek

Václavkový guláš

Ingredience: 1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek 1 cibule asi 3 dl masového vývaru 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce kečupu 2 lžíce másla 3 stroučky česneku 1/2 lžičky drceného kmínu mletá sladká paprika, sůl Postup: Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a...
Celý článek

Žampionová pochoutka

Ingredience: 3/4 kg žampionů čtyři červené papriky 30 g slaninky dvě středně velké cibule jeden stroužek česneku svazek petrželky dvě lžíce másla pět lžic zakysané smetany sůl, pepř, osmina litru vývaru z masa Postup: Žampiony pokrájíme na slabé plátky, papriky...
Celý článek