Václavkový guláš

Ingredience:

  • 1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek
  • 1 cibule
  • asi 3 dl masového vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroučky česneku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • mletá sladká paprika, sůl

Postup:

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme. Podáváme s pečivem nebo s bramborem.