Masitá jídla

Valašský zelník z mletého masa

Ingredience: 200 g mletého vepřového masa 1 větší brambora nastrouhaná nahrubo 500 g kysaného zelí lžíce oleje 2 vejce 3 stroužky utřeného česneku 2 nakrájené jarní cibulky nadrobno nakrájená menší cibule  1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek mléka prášek do pečiva celý kmín, majoránka...
Celý článek

Trnčená omáčka s uzenou krkovičkou

Ingredience:   40 dkg uzené krkovičky  20 dkg sušených švestek (nebo povidla)  6 dkg másla  4 dkg hladké mouky  1 polévková lžíce povidel  citrón, mletá skořice, cukr, sůl Postup:  Uzenou krkovičku vložíme do horké vody a uvaříme do měkka. Vařené maso...
Celý článek

Valašské škračky

Ingredience: 400 g jater (my jsme použili vepřová) 4 lžíce rostlinného oleje 1 velkou cibuli 3 vejce chilli koření podle chuti ½ lžičky kmínu sůl Postup: Nejprve najemno nasekejte cibuli. Játra omyjte a rozkrájejte na menší kostky. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm...
Celý článek