Ingredience:
1 litr mléka
několik brambor
25 dkg brynzy
česnek podle chuti, sůl, lžička másla
Postup:
Převaříme mléko a necháme pozvolna vychladnout, aby bylo vlažné. Do 2,5 až 3 litrů vody dáme vařit několik brambor. Mírně osolíme, raději méně, protože brynza je slaná. Připravíme...
Celý článek
Ingredience:
česnek (podle chuti, ale šetřit s ním není třeba)
4 brambory střední velikosti
domácí sádlo
kmín, sůl, pepř, majoránka – vše podle vlastního uvážení
domácí klobáska
vajíčko
Postup:
Do hrnce napustíme vodu, přidáme přiměřené množství domácího sádla, na kostičky pokrájenou...
Celý článek
Ingredience:
200 g čočky
400 g brambor
100 g hub
1 cibule
mrkev, petržel, celer
6 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
3 stroužky česneku (může být i víc – záleží na chuti a podobně)
máslo
mouka hladká
sůl
Postup:
Do 1,5 až 2l vody dáme předem přebranou...
Celý článek
Ingredience:
jeden sáček kysaného zelí
2 – 3 celé domácí klobásky
6 – 8 brambor střední velikosti
sůl, mletý pepř, bobkový list, majoránka
1 větší mrkev
hladká mouka
vajíčko
zakysaná smetana
Postup:
Ze zelí vymačkáme vodu (pak ji vypijeme – je to báječná vitamínová bomba a mnohdy pomůže i...
Celý článek