Hovězí maso

Dědovy roštěnkové nudličky

Ingredience: plátky roštěnek sůl pepř hladká mouka kari koření sojová omáčka worcester čerstvá paprika solamyl Postup: Roštěnky nakrájíme na nudličky a naklepeme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kari koření a zaprášíme moukou. Dáme na rozpálený tuk a osmažíme (na mírném ohni). Přidáme...
Celý článek

Dušené hovězí maso s křenem

Ingredience: zadní hovězí sůl pepř křen máslo Postup: Do pěkného kusu zadního hovězího masa uděláme tenkým nožem kapsu jako na nádivku. Maso nasolíme, opepříme, křen nastrouháme na jemném struhadle a s několika lžícemi másla jím naplníme připravenou kapsu. Dobře uzavřeme špejlí nebo...
Celý článek

Kapsa dědy Dušana

Ingredience: roštěnky sýr na strouhání šunka nebo kvalitní salám (případně kombinace) sůl čerstvé nebo sušené houby olej Postup: Hovězí roštěnky (nesmí být prorostlé, ale jednolité, libové) dobře naklepeme do pravidelného tvaru, naplníme strouhaným sýrem, nakrájenou šunkou a houbami (v...
Celý článek

Prvorepubliková svíčková podle dědovy maminky a babičky

Ingredience: 1000 g zadního hovězího 2 cibule 4 mrkve 2 petržele celer 30 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 3 bobkové listy 10 jalovčinek 1 lžička tymiánu 2 hřebíčky kousíček badyánu 1 lžíce hořčice 2 hřebíčky 2 lžíce kečupu slanina sádlo worcester ¼ l šlehačky 0,5 l...
Celý článek

Roštěná maminky dědy Dušana

Ingredience: 4 plátky hovězího masa 100 g tuku 200 g uzeného masa 1 cibule 50 g uzené slaniny sůl, paprika, česnek 2 lžíce hořčice 40 g nastrouhaného křenu 4 rajčata Postup: Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí...
Celý článek

Roštěnkové závitky s klobáskou

Ingredience: 4 plátky roštěnek 80 g sádla 200 g paprikové klobásky 2 cibule 2 stroužky česneku sůl, pepř 2 lžíce sladké papriky 1 lžíce hořčice 2 lžíce strouhaného křenu Postup: Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí s křenem a vložíme půlky klobásky. Svineme do válečků,...
Celý článek

Stroganow

Ingredience: 600 g svíčkové nebo nízkého roštěnce 2 dl zakysané smetany 2 cibule 1 lžíce kečupu mletý pepř, sůl máslo hladká mouka Postup: Odblaněné maso nakrájíme na plátky, naklepeme a teprve potom nakrájíme na tenké nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, pepř...
Celý článek

Znojemská roštěná

Ingredience: 1000 g roštěnek slanina cibule sůl, pepř sterilované okurky vývar olej Postup: Plátky masa posolíme, popepříme a osmažíme na oleji. Šťávu zasmažíme moukou, rozpustíme v ní kostičky slaniny a vložíme drobně krájené okurky. Mírně podlijeme vývarem a krátce podusíme.
Celý článek