Prvorepubliková svíčková podle dědovy maminky a babičky
31.10.2019 16:30
Ingredience:
- 1000 g zadního hovězího
- 2 cibule
- 4 mrkve
- 2 petržele
- celer
- 30 kuliček pepře
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 10 jalovčinek
- 1 lžička tymiánu
- 2 hřebíčky
- kousíček badyánu
- 1 lžíce hořčice
- 2 hřebíčky
- 2 lžíce kečupu
- slanina
- sádlo
- worcester
- ¼ l šlehačky
- 0,5 l mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- citron
- cukr
Postup:
Maso prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny necháme zpěnit na dvou lžících sádla. Na tuk pak dáme osmažit zeleninu a potom vložíme osolené špalíky masa. Přidáme koření, hořčici, dvě kolečka citronu, lžičku cukru a kečup, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, do šťávy přidáme trochu studeného mléka a šťávu rozmixujeme. Vlijeme v mléce rozmíchanou smetanu a mouku a necháme zavařit. Dochutíme solí, worcesterem a citrónovou šťávou. Podáváme s knedlíkem a brusinkami na kolečku citrónu.