Ingredience:
1 kg brambor (nejlepší jsou Kereské rohlíčky)
300 g vařené zeleniny (mrkev a hrášek)
4 vejce vařená natvrdo
300 g šunky (libový měkký salám)
kvalitní majonéza podle chuti
4 lžíce hořčice
1 červená cibule
1 Moravanka
pepř, sůl
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce den před...
Celý článek
Ingredience:
500 g trhaných krupek
300 g sádla + na vymazání
1 středně velká cibule
50 g sušených hub (nejlépe směs křemenáčů, babek a hříbků)
sůl, pepř
4 – 5 stroužků česneku
1 – 2 lžičky sušené majoránky
máslo na zjemnění
Postup:
Krupky nejprve spaříme, propláchneme v tekoucí vodě a...
Celý článek
Ingredience:
2 kapří hlavy
300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
1/2 l zeleninového vývaru
1 l vody
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1/2 lžičky muškátového květu
1 lžíce krupice opražené na Floře
bílý pepř, sůl
žemle
Postup:
Kapří hlavy...
Celý článek
Ingredience:
8 plátků šunky
1/4 l Ramy Cremefine na šlehání
2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
sterilovaná kapie (asi 1 lžíci)
sekaná petrželka
Rama Creme Bonjour
Postup:
Šlehačku ušleháme, přidáme křen, lehce osolíme a promícháme. Plátky šunky potřeme krémem a svineme. Do zdobícího sáčku...
Celý článek