Štědrovečerní menu

Bramborový salát

Ingredience: 1 kg brambor (nejlepší jsou Kereské rohlíčky) 300 g vařené zeleniny (mrkev a hrášek) 4 vejce vařená natvrdo 300 g šunky (libový měkký salám) kvalitní majonéza podle chuti 4 lžíce hořčice 1 červená cibule 1 Moravanka pepř, sůl Postup: Brambory uvaříme ve slupce den před...
Celý článek

Houbový kuba

Ingredience: 500 g trhaných krupek 300 g sádla + na vymazání 1 středně velká cibule 50 g sušených hub (nejlépe směs křemenáčů, babek a hříbků) sůl, pepř 4 – 5 stroužků česneku 1 – 2 lžičky sušené majoránky máslo na zjemnění Postup: Krupky nejprve spaříme, propláchneme v tekoucí vodě a...
Celý článek

Rybí polévka

Ingredience: 2 kapří hlavy 300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí) 1/2 celeru 1 mrkev 1 petržel 1/2 l zeleninového vývaru 1 l vody 3 bobkové listy 4 kuličky nového koření 1/2 lžičky muškátového květu 1 lžíce krupice opražené na Floře bílý pepř, sůl žemle Postup: Kapří hlavy...
Celý článek

Šunková rolka

Ingredience: 8 plátků šunky 1/4 l Ramy Cremefine na šlehání 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu sterilovaná kapie (asi 1 lžíci) sekaná petrželka Rama Creme Bonjour Postup: Šlehačku ušleháme, přidáme křen, lehce osolíme a promícháme. Plátky šunky potřeme krémem a svineme. Do zdobícího sáčku...
Celý článek