Bramborový salát

Ingredience:
  • 1 kg brambor (nejlepší jsou Kereské rohlíčky)
  • 300 g vařené zeleniny (mrkev a hrášek)
  • 4 vejce vařená natvrdo
  • 300 g šunky (libový měkký salám)
  • kvalitní majonéza podle chuti
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 červená cibule
  • 1 Moravanka
  • pepř, sůl
Postup:

Brambory uvaříme ve slupce den před přípravou salátu. Druhý den oloupeme a nakrájíme na kostky. Vejce, zeleninu a šunku nakrájíme (velikost zvolíme podle vlastního uvážení). Přidáme nastrouhané okurky z Moravanky (pokud chceme více, přidáme další). Do salátu přimícháme najemno nasekanou cibuli, majonézu a na závěr dochutíme hořčicí, solí a pepřem a necháme v chladu rozležet. Já osobně přidávám i lák z Moravanky.

Takto připravovat bramborový salát mě naučila moje maminka.