Vepřové maso

Anglický vepřový řízek

Ingredience: 4 plátky z vepřové kýty sůl 4 plátky šunky 4 vařená vejce vejce na trojobal hladká mouka strouhanka olej na smažení Postup: Plátky vepřové kýty naklepeme, položíme na ně plátky šunky, do středu dáme vařené vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo...
Celý článek

Bifteky dědovy maminky

Ingredience: 4 plátky vepřové krkovičky 300 g sýra na strouhání 150 g šunkového salámu 150 g anglické slaniny 1 sklenice zeleninového leča 1 kelímek smetany ke šlehání grilovací koření chilli omáčka mletý pepř, olej, sůl Postup: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, jemně...
Celý článek

Bůček po maďarsku

Ingredience: 400 g vepřový bůček (libovější, bez kůže) 1 lžíce sádlo 2 ks cibule 1 lžíce mletá paprika 1 ks paprika - bílá 1 ks červená paprika (malá feferonka nebo chilli paprička dle chuti, není nutná) 1 ks rajče větší masité 1 stroužek česnek větší sůl, mletý pepř vývar dle...
Celý článek

Bůčkový nářez

Ingredience: 1 kg bůčku 0,3 kg vepřové kýty (umeleme na jemno) 2 dkg pragandy 1 lžička soli 1 lžička drceného kmínu 1 lžička malá drcených chilli papriček 1 lžička cukru 1/3 lžička mletého pepře 2 stroužky prolisovaného česneku 1,5 – 2 dcl studené vody 2 – 3 špetky strouhaného...
Celý článek

Česnekový řízek dědy Dušana

Ingredience: 600 g vepřové kýty 80 g cikánské pečeně sůl 8 stroučků česneku 40 g hořčice tuk Postup: Řízky nakrájíme, naklepeme, posolíme a na jedné potřeme rozetřeným česnekem a hořčicí. Na půlku potřené strany položíme cikánskou pečeni, plátek přehneme a přichytíme špejlí. Pomalu opečeme...
Celý článek

Cikánský řízek

Ingredience: 40 dkg masa na nudličky 5 lžic solamylu 5 vajec 2 lžičky soli 1 lžička sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 2 lžíce sojové omáčky 4 cibule na kolečka 2 lžičky vegety 1 lžička pepře 5 lžic oleje Postup: Vše smícháme dohromady, necháme 24 hodin odležet v lednici, smažíme...
Celý článek

Dědova domácí vepřová konzerva Eňo ňuňo

Ingredience: 1kg plece 0,5kg bůčku s kůží sůl voda Postup: Maso nakrájíme na větší kousky, kůži z bůčku seřízneme a nakrájíme (podle počtu sklenic). Maso napěchujeme do umytých sklenic, navrch dáme kousek kůže a sůl (menší sklenice asi 1/2 lžičky, větší 1 lžička), zalijeme 1/2 - 1 lžící...
Celý článek

Dědova vepřová kapsa

Ingredience: 5 plátků vepřové kotlety (bez kosti) 1 cibule (střední) 2 stroužky česneku 1 litr vývaru vepřové sádlo sůl pepř hladká mouka Náplň: 1 hrst mraženého hrášku 3 plátky šunky 2 vejce sůl pepř máslo Postup: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně rozklepeme tak, aby...
Celý článek

Dědovy kořeněné kotlety

Ingredience: 1000 g vepřových kotlet 5 vajec 2 lžičky soli 1 lžička pepře 1 lžička drceného kmínu 1 lžíce majoránky 1 lžička sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 1 lžíce hořčice 1 lžička worcesteru 1 lžička kečupu 1 lžička kari 1 lžička vegety olej Postup: Kotlety vykostíme a...
Celý článek

Dědovy kotlety v alobalu

Ingredience na jednu porci: kotleta (s ohledem na úpravu v alobalu je vhodnější kotleta bez kosti) brambory šunka nebo kvalitní salám (případně obojí) slanina plátek tvrdého sýru cibule kvalitní klobáska (může být i nějaká pikantní, např. papriková a podobně) kmín, sůl, pepř ostrý...
Celý článek