Dědovy kotlety v alobalu
18.11.2019 16:26
Ingredience na jednu porci:
- kotleta (s ohledem na úpravu v alobalu je vhodnější kotleta bez kosti)
- brambory
- šunka nebo kvalitní salám (případně obojí)
- slanina
- plátek tvrdého sýru
- cibule
- kvalitní klobáska (může být i nějaká pikantní, např. papriková a podobně)
- kmín, sůl, pepř
- ostrý kečup
- máslo
- hořčice
Postup:
Maso očistíme a v případě potřeby mírně naklepeme. Připravíme si dostatečně velký plát alobalu, na který položíme kousek másla. To zakryjeme osoleným a opepřeným a z horní strany hořčicí potřený masem. Na něj položíme ve vrstvách slaninu, sýr, šunku (kvalitní salám, případně kombinace obojího), na kolečka nakrájenou cibuli a na vhodné kousky pokrájenou klobásku. Postříkáme kečupem a zakryjeme syrovými a na kolečka nakrájenými bramborami. Pokmínujeme a dosolíme. Překryjeme další vrstvou alobalu, který spolu se spodním dílem důkladně spojíme tak, aby z něj nevytekla žádná tepelnou úpravou vznikající šťáva. Dáme asi na 45 minut do řádně vyhřáté trouby a upravujeme při 250°C.