Dědovy kotlety v alobalu

Ingredience na jednu porci:

  • kotleta (s ohledem na úpravu v alobalu je vhodnější kotleta bez kosti)
  • brambory
  • šunka nebo kvalitní salám (případně obojí)
  • slanina
  • plátek tvrdého sýru
  • cibule
  • kvalitní klobáska (může být i nějaká pikantní, např. papriková a podobně)
  • kmín, sůl, pepř
  • ostrý kečup
  • máslo
  • hořčice
Postup:

Maso očistíme a v případě potřeby mírně naklepeme. Připravíme si dostatečně velký plát alobalu, na který položíme kousek másla. To zakryjeme osoleným a opepřeným a z horní strany hořčicí potřený masem. Na něj položíme ve vrstvách slaninu, sýr, šunku (kvalitní salám, případně kombinace obojího), na kolečka nakrájenou cibuli a na vhodné kousky pokrájenou klobásku. Postříkáme kečupem a zakryjeme syrovými a na kolečka nakrájenými bramborami. Pokmínujeme a dosolíme. Překryjeme další vrstvou alobalu, který spolu se spodním dílem důkladně spojíme tak, aby z něj nevytekla žádná tepelnou úpravou vznikající šťáva. Dáme asi na 45 minut do řádně vyhřáté trouby a upravujeme při 250°C.