Vepřové maso

Katův šleh

Ingredience: 500 g vepřové kýty 1 červená cibule svazek naťové cibulky (pouze bílá část) 1 červená paprika čerstvá 1 feferonka 300 g sterilovaného leča 1 kyselá okurka 2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz) 4 lžíce kvalitního kečupu sůl pepř 2 stroužky česneku 2 lžíce oleje tuk do...
Celý článek

Kotleta s česnekovou omáčkou

Ingredience: 4 kotlety, 1 smetana ke šlehání, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, koření gyros, 2 lžíce hladké mouky, olej Postup: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme,  posypeme kořením, pokapeme olejem a necháme odležet. Poté je obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji je z obou...
Celý článek

Kovbojská kotleta

Ingredience: 4 kotlety, 10 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 4 stroužky česneku, koření gyros, sůl, pepř, worcester, kečup, feferonka Postup: Naklepané kotlety osolíme, opepříme,  posypeme kořením, pokapeme olejem a necháme uležet. Odležené maso osmažíme na oleji z obou...
Celý článek

Vepřová roláda jednoduše

Ingredience: 3/4 kg vepřových plátků 1 nožička dobré párky 20 dkg mletého masa 2 vajíčka (do sekané a do rolády) sůl mletý pepř 3 kuličky nového koření 1 velký bobkový list 2 lžíce strouhanky lžička kremžské hořčice drcený česnek cibule Postup: Nejprve si ochutíme mleté maso solí,...
Celý článek

Vepřové karé na česneku

Ingredience: 6 plátků vepřového kotlety 8 stroužků česneku CZ 1 velká cibule 3/4 l masového vývaru olej sůl pepř mouka Postup: Vepřové plátky karé bez naklepání pouze na krajích lehce nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. V...
Celý článek