Bifteky dědovy maminky

Ingredience:

  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • 300 g sýra na strouhání
  • 150 g šunkového salámu
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 sklenice zeleninového leča
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • grilovací koření
  • chilli omáčka
  • mletý pepř, olej, sůl
Postup:

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, jemně potřeme chilli omáčkou a podle potřeby či chuti i grilovacím kořením. Maso rozložíme do vymazaného pekáčku. Na každý kus položíme 3 kolečka salámu a 3 plátky slaniny, maso zalijeme zeleninovým lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do zlatova přibližně 50 minut. Během pečení maso nepodléváme ani neobracíme!!! Podáváme s opečenými brambory, rýží nebo bramborovou kaší.