Bifteky dědovy maminky
18.11.2019 16:23
Ingredience:
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 300 g sýra na strouhání
- 150 g šunkového salámu
- 150 g anglické slaniny
- 1 sklenice zeleninového leča
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- grilovací koření
- chilli omáčka
- mletý pepř, olej, sůl
Postup:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, jemně potřeme chilli omáčkou a podle potřeby či chuti i grilovacím kořením. Maso rozložíme do vymazaného pekáčku. Na každý kus položíme 3 kolečka salámu a 3 plátky slaniny, maso zalijeme zeleninovým lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do zlatova přibližně 50 minut. Během pečení maso nepodléváme ani neobracíme!!! Podáváme s opečenými brambory, rýží nebo bramborovou kaší.