Bůček po maďarsku

Ingredience:

  • 400 g vepřový bůček (libovější, bez kůže)
  • 1 lžíce sádlo
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 1 ks paprika - bílá
  • 1 ks červená paprika (malá feferonka nebo chilli paprička dle chuti, není nutná)
  • 1 ks rajče větší masité
  • 1 stroužek česnek větší
  • sůl, mletý pepř
  • vývar dle potřeby

Postup:

Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova.

K masu přidáme nasekaný česnek, mletou papriku sladkou nebo v kombinaci s pálivou a vše krátce, aby nám paprika nezhořkla, osmažíme.

Dále přisypeme na širší nudličky nebo kostky bílou a červenou papriku, pokrájené rajče, dle chuti feferonku nebo chilli papričku, vše promícháme a zalijeme vývarem, zhruba centimetr nad maso a zvolna, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání.

Během dušení podléváme jen po troškách, cibule a zelenina by nám měla udělat jakýsi sos, nikoliv omáčku. Pokud se nám povede podlít víc než bylo nutné, nebo prostě chceme více omáčky a ne sosu, zahustíme ji na závěr buď rozdrobenou chlebovou střídkou, nebo troškou jíšky.

Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem... A třeba i sklenicí vychlazeného piva, na zapití.