Bůček po maďarsku
Ingredience:
- 400 g vepřový bůček (libovější, bez kůže)
- 1 lžíce sádlo
- 2 ks cibule
- 1 lžíce mletá paprika
- 1 ks paprika - bílá
- 1 ks červená paprika (malá feferonka nebo chilli paprička dle chuti, není nutná)
- 1 ks rajče větší masité
- 1 stroužek česnek větší
- sůl, mletý pepř
- vývar dle potřeby
Postup:
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova.
K masu přidáme nasekaný česnek, mletou papriku sladkou nebo v kombinaci s pálivou a vše krátce, aby nám paprika nezhořkla, osmažíme.
Dále přisypeme na širší nudličky nebo kostky bílou a červenou papriku, pokrájené rajče, dle chuti feferonku nebo chilli papričku, vše promícháme a zalijeme vývarem, zhruba centimetr nad maso a zvolna, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání.
Během dušení podléváme jen po troškách, cibule a zelenina by nám měla udělat jakýsi sos, nikoliv omáčku. Pokud se nám povede podlít víc než bylo nutné, nebo prostě chceme více omáčky a ne sosu, zahustíme ji na závěr buď rozdrobenou chlebovou střídkou, nebo troškou jíšky.
Podáváme s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem... A třeba i sklenicí vychlazeného piva, na zapití.