Bůčkový nářez
17.06.2018 10:39
Naplníme do středních tlačenkových střev, dáme na 24 hodin do lednice a pak vaříme před bodem varu cca 2,5 hodiny.
Ingredience:
- 1 kg bůčku
- 0,3 kg vepřové kýty (umeleme na jemno)
- 2 dkg pragandy
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička malá drcených chilli papriček
- 1 lžička cukru
- 1/3 lžička mletého pepře
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1,5 – 2 dcl studené vody
- 2 – 3 špetky strouhaného muškátového oříšku
Postup:
Bůček nakrájíme na kostky a přidáme ke všem surovinám, jen vodu pomalu přiléváme při intenzivním hnětení, aby se stačila vstřebat do masa. Hněteme ručně cca 25 – 30 minut (v robotu méně).
Naplníme do středních tlačenkových střev, dáme na 24 hodin do lednice a pak vaříme před bodem varu cca 2,5 hodiny.