Bůčkový nářez

Ingredience:

  • 1 kg bůčku
  • 0,3 kg vepřové kýty (umeleme na jemno)
  • 2 dkg pragandy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička malá drcených chilli papriček
  • 1 lžička cukru
  • 1/3 lžička mletého pepře
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1,5 – 2 dcl studené vody
  • 2 – 3 špetky strouhaného muškátového oříšku

Postup:

Bůček nakrájíme na kostky a přidáme ke všem surovinám, jen vodu pomalu přiléváme při intenzivním hnětení, aby se stačila vstřebat do masa. Hněteme ručně cca 25 – 30 minut (v robotu méně).

Naplníme do středních tlačenkových střev, dáme na 24 hodin do lednice a pak vaříme před bodem varu cca 2,5 hodiny.