Dědova vepřová kapsa

Ingredience:
  • 5 plátků vepřové kotlety (bez kosti)
  • 1 cibule (střední)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr vývaru
  • vepřové sádlo
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
Náplň:
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 3 plátky šunky
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • máslo
Postup:

Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně rozklepeme tak, aby nedošlo k protržení plátku masa. Vznikne nám větší plátek masa. Maso osolíme a opepříme.

Do rozpálené menší pánve dáme lžičku másla, rozklepneme vejce, ze kterých vyrobíme klasická míchaná vejce. Do vajec přidáme najemno nakrájenou šunku a hrášek. Vše smícháme, a necháme vychladit.

Plátky rozklepaných kotlet, plníme vyrobenou směsí a spíchneme kovovou jehlicí nebo párátky.

Do hrnce si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaným česnekem. Plněné kotlety vložíme k cibuli a zprudka společně lehce opečeme. Jakmile maso zezlátne, lehce podlijeme vývarem a dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť všech použitých surovin.

Měkké maso vyjmeme, omáčku lehce zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě provařit.

Na závěr omáčku rozmixujeme za pomocí ponorného mixeru, vrátíme prohřát maso a podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.