Roštěná maminky dědy Dušana
31.10.2019 16:24
Ingredience:
- 4 plátky hovězího masa
- 100 g tuku
- 200 g uzeného masa
- 1 cibule
- 50 g uzené slaniny
- sůl, paprika, česnek
- 2 lžíce hořčice
- 40 g nastrouhaného křenu
- 4 rajčata
Postup:
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu na hořčici položíme čtvrtinu množství na nudličky nakrájeného uzeného masa, zabalíme a spojíme jehlou na závitky. Takto připravené roštěnky svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou soli. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a do tohoto základu vložíme roštěnky. Opečeme je, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme doměkka. Před dušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce a dále na dílky nakrájená a oloupaná rajčata, která potom použijeme na ozdobení roštěnek.