Roštěná maminky dědy Dušana

Ingredience:

  • 4 plátky hovězího masa
  • 100 g tuku
  • 200 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 50 g uzené slaniny
  • sůl, paprika, česnek
  • 2 lžíce hořčice
  • 40 g nastrouhaného křenu
  • 4 rajčata
Postup:

Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu na hořčici položíme čtvrtinu množství na nudličky nakrájeného uzeného masa, zabalíme a spojíme jehlou na závitky. Takto připravené roštěnky svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou soli. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a do tohoto základu vložíme roštěnky. Opečeme je, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme doměkka. Před dušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce a dále na dílky nakrájená a oloupaná rajčata, která potom použijeme na ozdobení roštěnek.