Stroganow

Ingredience:

  • 600 g svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • 2 dl zakysané smetany
  • 2 cibule
  • 1 lžíce kečupu
  • mletý pepř, sůl
  • máslo
  • hladká mouka
Postup:

Odblaněné maso nakrájíme na plátky, naklepeme a teprve potom nakrájíme na tenké nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, pepř a za stálého míchání opékáme pět minut. Maso zaprášíme moukou, osolíme a opékáme další dvě minuty. Potom směs zalijeme smetanou, rozmícháme a podusíme další dvě minuty. Přidáme kečup a dosolíme. Pokrm připravujeme na hodně velké pánvi nebo ve větším kastrolu, aby maso bylo v nízké vrstvě a prudce se opékalo. Nemáme-li vhodnou velkou nádobu, připravujeme Stroganowa po porcích. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s rýží.