Valašský zelník z mletého masa
04.03.2020 11:00
Ingredience:
- 200 g mletého vepřového masa
- 1 větší brambora nastrouhaná nahrubo
- 500 g kysaného zelí
- lžíce oleje
- 2 vejce
- 3 stroužky utřeného česneku
- 2 nakrájené jarní cibulky
- nadrobno nakrájená menší cibule
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- prášek do pečiva
- celý kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř a další oblíbené bylinky
Postup:
Zelí zlehka vytlačíme a pokrájíme na drobnější kousky. Do mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme a vznikne hustší, ale roztíratelné těsto. Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
Připravíme si větší plech a vyložíme s pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C do zlatavé barvy.