Dědkovská bašta

Ingredience:

  • 750 g kabanosu
  • 3 větší cibule
  • plnotučná hořčice
  • 300 g sýra na strouhání
  • 5 – 7 vajec

Postup:

Kabanos nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Potřeme plnotučnou hořčicí. Přidáme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, posypeme strouhaným sýrem. Celý postup opakujeme 2x, pokud bude víc hladových, můžeme i 3x. Takto připravené dáme do trouby a pečeme asi 50 minut při 250°C. Po padesáti minutách zalijeme směsí rozšlehaných vajíček a čtvrtiny dávky strouhaného sýra a necháme v troubě ještě zhruba 10 – 15 minut dopéct. Podáváme s čerstvým pečivem a nemá to chybu. Je to skvělá, jednoduchá kalorická bomba pro všechny milovníky obyčejných jídel.