Zelný prejt

Ingredience: 

  • 250 g hlávkového zelí
  • 200 g měkkého salámu
  • 2 vejce
  • 1 – 2 housky
  • 1,5 dl mléka
  • 1 menší cibule
  • sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření
  • 1 lžička sádla (oleje)
  • strouhanka

Postup: 

Zelí očistíme, nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat, vsypeme do mísy, přidáme najemno nakrájený salám, housku namočenou v mléce, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, česnek a ostatní koření dobře promícháme. Zapékací mísu nebo pekáček vytřeme sádlem (olejem), vysypeme strouhankou, rozložíme připravenou směs a v troubě dokřupava zapečeme. Podáváme s brambory nebo jen tak samotné.