Zelný prejt
19.08.2017 18:07
Ingredience:
- 250 g hlávkového zelí
- 200 g měkkého salámu
- 2 vejce
- 1 – 2 housky
- 1,5 dl mléka
- 1 menší cibule
- sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření
- 1 lžička sádla (oleje)
- strouhanka
Postup:
Zelí očistíme, nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat, vsypeme do mísy, přidáme najemno nakrájený salám, housku namočenou v mléce, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, česnek a ostatní koření dobře promícháme. Zapékací mísu nebo pekáček vytřeme sádlem (olejem), vysypeme strouhankou, rozložíme připravenou směs a v troubě dokřupava zapečeme. Podáváme s brambory nebo jen tak samotné.