Dědovy speciální karbanátky z trouby
04.03.2020 15:14
Ingredience:
- 800 g mletého vepřového masa
- 300 g mletého kuřecího masa
- 1 cibuli
- 200 ml mléka
- 70 g chleba
- sůl, pepř
Navrch:
- 200 ml zakysané smetany
- 2 vejce
- 150 g tvrdého sýra
- kopr podle chuti
- majonézu na ozdobu
Postup:
Chléb namočíme do 100 ml mléka, pak vyždímáme a přidáme do masové směsi (smícháme vepřové a kuřecí mleté maso). K masu přidáme nakrájenou cibulku, sůl a koření.
Do masa přidáme zbylé mléko a vymícháme jednotnou hmotu. Pokud je hmota příliš tekutá, přidáme trochu strouhanky nebo ovesných vloček.
Z hmoty tvoříme jednotlivé karbanátky, které položíme na plech vyložený papírem na pečení.
Sýr nastrouháme, smícháme se zakysanou smetanou, vajíčky a nadrobno nakrájeným koprem. Navrstvíme na povrch masa.
Nakonec pomocí například cukrářského sáčku ozdobíme vrch karbanátků. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 25 minut při teplotě 200°C.