Dědovy speciální karbanátky z trouby

Ingredience:
  • 800 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 1 cibuli
  • 200 ml mléka
  • 70 g chleba
  • sůl, pepř

Navrch:

  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 150 g tvrdého sýra
  • kopr podle chuti
  • majonézu na ozdobu
Postup:

Chléb namočíme do 100 ml mléka, pak vyždímáme a přidáme do masové směsi (smícháme vepřové a kuřecí mleté maso). K masu přidáme nakrájenou cibulku, sůl a koření.

Do masa přidáme zbylé mléko a vymícháme jednotnou hmotu. Pokud je hmota příliš tekutá, přidáme trochu strouhanky nebo ovesných vloček.

Z hmoty tvoříme jednotlivé karbanátky, které položíme na plech vyložený papírem na pečení.

Sýr nastrouháme, smícháme se zakysanou smetanou, vajíčky a nadrobno nakrájeným koprem. Navrstvíme na povrch masa.

Nakonec pomocí například cukrářského sáčku ozdobíme vrch karbanátků. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 25 minut při teplotě 200°C.