Líné obložené karbanátky

Ingredience:
  • 500 g mletého masa
  • 3 brambory
  • 2 cibule
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 150 g strouhaného sýra
  • 1 – 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř podle chuti
Postup:

Najemno nakrájené cibule osmažíme na oleji dozlatova. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a ochutíme solí a pepřem. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno. K vejcím přidáme majonézu, hořčici a celou směs promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Z ochuceného mletého masa tvarujeme menší karbanátky, které postupně ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Na maso nejdříve navrstvíme osmaženou cibuli, pak vaječno-majonézovou směs, brambory a nakonec sýr.

Pokud máme nové brambory, dáváme je syrové, pokud máte starší brambory, které potřebují delší dobu přípravy, na 5 minut je povaříme a teprve potom nastrouháme.

Plech s takto připravenými karbanátky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180°C 30 – 35 minut.