Dědův experiment s mletým masem

Ingredience:

  • mleté maso
  • alespoň tři druhy salámu (já dávám 200 g šunky, 200 g salámu s kapií a 150 g anglické slaniny)
  • červená a žlutá paprika
  • niva
  • hořčice
  • párek
  • česnekové grilovací koření
  • sůl
Postup:

Mleté maso ochutíme podle zvyku. Přidáme strouhanku, dvě vejce, malou nadrobno nakrájenou cibuli, česnekové grilovací koření a sůl.

Takto připravené maso rozprostřeme na alobal potřený olejem (vrstva masa silná cca 1 cm), potřeme hořčicí a poklademe salámem, šunkou, slaninou, paprikami a nivou. Položíme párky. Zabalíme (přeložíme), položíme na plech, podlijeme vodou a pečeme.

Před dopečením roztrhneme nahoře alobal a necháme povrch zezlátnout. Při pečení podlévat!