Bramborový nákyp

Ingredience:

  • bramborová kaše
  • 600 ml vody
  • 1 ks vejce
  • 50 g cibule
  • 40 g másla
  • 400 g mletého masa (nejlépe mix)
  • 50 g oleje
  • 150 g zeleného hrášku
  • 150 g karotky
  • sůl, pepř, majoránka
  • 1 lžíce hladké mouky
Postup:

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a na prudkém ohni krátce restujeme. Zaprášíme jednou lžící hladké mouky, ochutíme solí, pepřem a majoránkou, přidáme zeleninu (nejlépe čerstvou, ale může být i mražená), promícháme, podlijeme trochou vody a krátce dusíme. Mezitím si připravíme bramborovou kaši a po jejím částečném vychladnutí vmícháme jedno celé vejce. Do vymazané formy nebo pekáčku dáme směs masa se zeleninou, na povrch rozetřeme bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatava v rozehřáté troubě (cca 30 minut při 200°C).