Bramborový nákyp
04.11.2019 15:05
Ingredience:
- bramborová kaše
- 600 ml vody
- 1 ks vejce
- 50 g cibule
- 40 g másla
- 400 g mletého masa (nejlépe mix)
- 50 g oleje
- 150 g zeleného hrášku
- 150 g karotky
- sůl, pepř, majoránka
- 1 lžíce hladké mouky
Postup:
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a na prudkém ohni krátce restujeme. Zaprášíme jednou lžící hladké mouky, ochutíme solí, pepřem a majoránkou, přidáme zeleninu (nejlépe čerstvou, ale může být i mražená), promícháme, podlijeme trochou vody a krátce dusíme. Mezitím si připravíme bramborovou kaši a po jejím částečném vychladnutí vmícháme jedno celé vejce. Do vymazané formy nebo pekáčku dáme směs masa se zeleninou, na povrch rozetřeme bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatava v rozehřáté troubě (cca 30 minut při 200°C).