Dědovy ďábelské karbanátky

Ingredience:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 rohlíky
  • 5 lžic mléka
  • 2 cibule
  • 2 feferonky
  • 2 vejce
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžička VEGETY speciál
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl
  • strouhanka na obalení
Postup:

Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, feferonky očistíme a jemně nasekáme. Přidáme k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější.

Před přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem.