Bramborák s kuřecím masem
19.08.2017 17:35
Ingredidence:
- 2 – 3 kuřecí řízky
- 1 vejce
- trochu solamylu
- 1 cibuli
- kus pórku
- sójová omáčka
- 1 dl vína
- čerstvá červená papriku
Postup:
Bramborák, respektive jeho výroba, je chronicky známa. Popisovat ji proto nebudu. I když, jedna poznámka: já do něj přidávám trochu strouhanky, aby byl zlatavější a křupavější.
Nudličky masa osolíme a namočíme do těstíčka z vejce a škrobu (solamylu) a necháme odležet. Zatím si nakrájíme zeleninu na nudličky. Maso osmažím dozlatova, vyndáme a na pánev hodíme orestovat zeleninu. Vrátíme maso, přidáme sójovou omáčku a víno, necháme odpařit a hotové pak dáme na bramborák.