Bramborák s kuřecím masem

Ingredidence:

  •  2 – 3 kuřecí řízky
  •  1 vejce
  •  trochu solamylu
  •  1 cibuli
  •  kus pórku
  •  sójová omáčka
  •  1 dl vína
  •  čerstvá červená papriku

Postup:

Bramborák, respektive jeho výroba, je chronicky známa. Popisovat ji proto nebudu. I když, jedna poznámka: já do něj přidávám trochu strouhanky, aby byl zlatavější a křupavější.

Nudličky masa osolíme a namočíme do těstíčka z vejce a škrobu (solamylu) a necháme odležet. Zatím si nakrájíme zeleninu na nudličky. Maso osmažím dozlatova, vyndáme a na pánev hodíme orestovat zeleninu. Vrátíme maso, přidáme sójovou omáčku a víno, necháme odpařit a hotové pak dáme na bramborák.