Bramborák zapečený s mletým masem
19.08.2017 14:05
Ingredience (na jeden pekáček):
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 – 2 hrsti strouhanky
- trocha mléka
- majoránka
- 1 větší cibule
- 500 g mletého hovězího masa
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup:
Brambory oškrábeme a nastrouháme najemno. Lze použít robot. Z brambor důkladně vymačkáme všechnu vodu. Přidáme sůl, majoránku, vejce, utřený česnek, strouhanku, podle potřeby trochu mléka a vypracujeme jednolité těsto. Na pánvi necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a pepř a necháme chvíli vydusit.
Pekáček vymažeme olejem, nebo jiným tukem, a na dno rovnoměrně rozložíme polovinu bramborákového těsta. Na něj rozprostřeme mleté maso s cibulí a přikryjeme druhou částí bramborákového těsta. Povrch uhladíme a pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 70 minut. Bramborák nakrájíme na kousky a servírujeme se salátem z červeného zelí.