Bramborák zapečený s mletým masem

Ingredience (na jeden pekáček):

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 – 2 hrsti strouhanky
  • trocha mléka
  • majoránka
  • 1 větší cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup:

Brambory oškrábeme a nastrouháme najemno. Lze použít robot. Z brambor důkladně vymačkáme všechnu vodu. Přidáme sůl, majoránku, vejce, utřený česnek, strouhanku, podle potřeby trochu mléka a vypracujeme jednolité těsto. Na pánvi necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a pepř a necháme chvíli vydusit.

Pekáček vymažeme olejem, nebo jiným tukem, a na dno rovnoměrně rozložíme polovinu bramborákového těsta. Na něj rozprostřeme mleté maso s cibulí a přikryjeme druhou částí bramborákového těsta. Povrch uhladíme a pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 70 minut. Bramborák nakrájíme na kousky a servírujeme se salátem z červeného zelí.