Bramborový nákyp

Ingredience:

  •  bramborová kaše
  •  600 ml vody
  •  1 ks vejce
  •  50 g cibule
  •  40 g másla
  •  400 g mletého masa (nejlépe mix)
  •  50 g oleje
  •  150 g zeleného hrášku
  •  150 g karotky
  •  sůl, pepř, majoránka
  •  1 lžíce hladké mouky

Postup:

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a na prudkém ohni krátce restujeme. Zaprášíme jednou lžící hladké mouky, ochutíme solí, pepřem a majoránkou, přidáme zeleninu (nejlépe čerstvou, ale může být i mražená), promícháme, podlijeme trochou vody a krátce dusíme. Mezitím si připravíme bramborovou kaši a po jejím částečném vychladnutí vmícháme jedno celé vejce. Do vymazané formy nebo pekáčku dáme směs masa se zeleninou, na povrch rozetřeme bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do zlatava v rozehřáté troubě (cca 30 minut při 200°C).