Cuketová směs pod maso
18.11.2019 16:52
Ingredience:
- 1500 g cukety bez jader
- 1 kg bílých paprik
- 500 g cibule
- 2 lžíce cukru
- 20 g soli
- 250 ml oleje
- 6 lžic sójové omáčky
- 6 lžic worchesterské omáčky
- 900 g sladkého kečupu
- 900 g ostrého kečupu
Příprava:
Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme na drobnější kousky, přidáme ostatní ingredience a za stálého míchání povaříme dvacet minut. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme deset až patnáct minut při 80 °C.
Tip:
Směs je výborná pod maso anebo jí přidat k mletému masu na špagety. Směs lze také vylepšit přidáním 5 – 6 stroužků česneku a přidáním paprik (kozí rohy). Směs lze dát i na domácí pizzu.