Cuketová směs pod maso

Ingredience:

  • 1500 g cukety bez jader
  • 1 kg bílých paprik
  • 500 g cibule
  • 2 lžíce cukru
  • 20 g soli
  • 250 ml oleje
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 6 lžic worchesterské omáčky
  • 900 g sladkého kečupu
  • 900 g ostrého kečupu
Příprava:

Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme na drobnější kousky, přidáme ostatní ingredience a za stálého míchání povaříme dvacet minut. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme deset až patnáct minut při 80 °C.

Tip:

Směs je výborná pod maso anebo jí přidat k mletému masu na špagety. Směs lze také vylepšit přidáním 5 – 6 stroužků česneku a přidáním paprik (kozí rohy). Směs lze dát i na domácí pizzu.