Dědův tvarglový koláč

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • jedno balení (125 g) olomouckých syrečků
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 1/2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregano
Postup:

Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu o průměru cca 26 cm vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec, syrečky a slanina jsou slané dost. Pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova, při teplotě 180°C cca 30 minut.

Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se obávat nějakého zápachu (vyzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá a vynikající slaná buchta.