Divoký vepřový guláš

Ingredience:

  •  750 g vepřové plece
  •  1 lžíce sádla
  •  4 velké cibule
  •  1 lžička mletého kmínu,
  •  2 lžičky mletého pepře
  •  1 lžička mletého zázvoru
  •  2 lžičky mleté papriky,
  •  6 kuliček nového koření
  •  6 kuliček jalovce
  •  1 bobkový list
  •  sůl
  •  3 stroužky česneku
  •  2 lžíce kečupu
  •  1 kostka polévkového koření
  •  jíška

Postup:

Nakrájenou cibuli dáme do hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením. Opečeme po všech stranách, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme horkou vodou a dusíme. Po změknutí masa vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list. Přidáme kostku nebo lžíci polévkového koření a kečup. Chvilku necháme přejít varem a zahustíme jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem.