Divoký vepřový guláš
19.08.2017 14:30
Ingredience:
- 750 g vepřové plece
- 1 lžíce sádla
- 4 velké cibule
- 1 lžička mletého kmínu,
- 2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžičky mleté papriky,
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 1 bobkový list
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- 1 kostka polévkového koření
- jíška
Postup:
Nakrájenou cibuli dáme do hrnce zesklovatět na rozpuštěné sádlo, potom přidáme na kostky nakrájené maso s kořením. Opečeme po všech stranách, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme horkou vodou a dusíme. Po změknutí masa vyndáme z guláše nové koření, jalovec a bobkový list. Přidáme kostku nebo lžíci polévkového koření a kečup. Chvilku necháme přejít varem a zahustíme jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo s chlebem. Guláš na talíři posypeme strouhaným křenem.