Krémová kedlubnová polévka
30.10.2019 16:05
Ingredience:
- 4 menší kedlubny
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 600 ml zeleninového vývaru
- sůl, bobkový list
- 200 ml smetany (30%)
- drcený černý pepř
- 2 housky z předchozího dne
- řeřicha na ozdobu
Postup:
Kedlubny a cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky.
Na másle orestujeme dozlatova cibuli. Přidáme kedlubny, vývar, sůl a bobkový list. Zvolna vaříme. Když jsou kedlubny měkké, část jich vyjmeme a zbytek (po odstranění bobkových listů) v polévce rozmixujeme.
Polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí i pepřem. Nakonec do ní vrátíme zbylé kousky kedlubny a prohřejeme je.
Housky nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme dozlatova. Polévku zdobíme řeřichou. Podáváme s připravenými krutony.