Můj buřtguláš

Ingredience:

  •  4 - 6 kvalitních špekáčků (v případě krize přiměřené množství kabanosu)
  •  přiměřené množství brambor
  •  2 středně velké cibule
  •  sádlo
  •  kelímek zakysané smetany
  •  hladká mouka
  •  mletá sladká paprika
  •  gulášové koření
  •  gulášová polévka v prášku
  •  kmín
  •  majoránka

Postup:

Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme odpovídající množství mleté sladké papriky, osmahneme (jen krátce, aby paprika nezhořkla) a vložíme oloupané a na plátky či kostičky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou, v níž rozmícháme gulášovou polévku v prášku a gulášové koření a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme oloupané, na plátky pokrájené a nasucho opečené špekáčky, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou, opatrně promícháme a ještě chvíli povaříme. Na konec vaření přidáme rozmělněnou majoránku.