Můj buřtguláš
19.08.2017 14:32
Ingredience:
- 4 - 6 kvalitních špekáčků (v případě krize přiměřené množství kabanosu)
- přiměřené množství brambor
- 2 středně velké cibule
- sádlo
- kelímek zakysané smetany
- hladká mouka
- mletá sladká paprika
- gulášové koření
- gulášová polévka v prášku
- kmín
- majoránka
Postup:
Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme odpovídající množství mleté sladké papriky, osmahneme (jen krátce, aby paprika nezhořkla) a vložíme oloupané a na plátky či kostičky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou, v níž rozmícháme gulášovou polévku v prášku a gulášové koření a dusíme. K téměř měkkým bramborám přimícháme oloupané, na plátky pokrájené a nasucho opečené špekáčky, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou, opatrně promícháme a ještě chvíli povaříme. Na konec vaření přidáme rozmělněnou majoránku.