Nakládaný hermelín II

Ingredience:

  • 4 hermelíny
  • 4 středně velké chilli papričky
  •  olivový olej
  •  palice česneku
  • 1 velká cibule
  •  4 bobkové listy
  •  6 kuliček nového koření
  •  6 kuliček černého pepře
  •  3 malé feferonky

Postup:

Hermelíny podélně rozřežeme. Chilli papričky co nejjemněji nasekáme a smícháme s trochou oleje a čtyřmi utřenými stroužky česneku. Vzniklou pastou potřeme spodní díly hermelínů a přiklopíme je horními. Zbylý česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Na dno litrové sklenice dáme pár koleček cibule, jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření, pár kuliček pepře, pár plátků česneku, na to posaďte hermelín, přidejte feferonku, další koření a další hermelín. Poslední vrstvu bude tvořit cibule. Zalijte olejem, prošťouchejte špejlí, aby vyšel všechen vzduch a dáme na sedm až čtrnáct dnů odležet v chladnu.