Olomoucké ravioli
31.10.2019 10:43
Ingredience:
- 200 g olomouckých tvarůžků
- 200 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g hub (nejlépe hříbků)
- 2 dl smetany
- 1 větší cibule
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup:
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme do měkka. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.