Olomoucké ravioli

Ingredience:

  •  200 g olomouckých tvarůžků
  •  200 g polohrubé mouky
  •  2 vejce
  •  100 g hub (nejlépe hříbků)
  •  2 dl smetany
  •  1 větší cibule
  •  olej
  •  sůl, pepř, kmín

Postup:

Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme do měkka. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.