Plněný hermelín

Ingredience:

  •  2 hermelíny
  •  1 lžíce másla
  •  1 lžíce lučiny
  •  1 lžíce vlašských ořechů
  •  sůl
  •  pepř
  •  1 stroužek česneku
  •  velká hrst najemno nasekané petrželové natě
  •  16 koleček salámu

Postup:

Odkrojíme vrchní část hermelínů (vytvoříme tak vlastně jakýsi kastrůlek s pokličkou). Vydlabeme vnitřky sýrů a v misce je utřeme s máslem, lučinou, sekanými ořechy, utřeným česnekem a petrželkou. Dochutíme solí a pepřem. Na dno sýrů položíme kolečka salámu, na ně rozetřeme hermelínovou pastu a navrch položíme zbývající salám. Přiklopíme a zabalíme do alobalu. Po dvou dnech podáváme nakrájené na dílky.