Škvarkové koule
14.08.2017 18:40
Ingredience:
- 1 kg brambor
- 6 rohlíků
- 1 klobása nebo uzené maso
- 150 g škvarků
- 1 vejce
- špetka soli
- 4 stroužky česneku
- trochu mleté papriky
- trochu pepře
- trochu majoránky
- 100 g slaniny
- 1 cibule
Postup
Brambory nastrouháme najemno, přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem (nešetřit), solí, paprikou, pepřem a majoránkou. Dobře promícháme a necháme chvíli odstát. Pokud je těsto řídké, přidáme ještě rohlíky. Z těsta vlhkýma rukama děláme koule s průměrem asi 4 cm. Vaříme je v osolené vodě na slabším plameni 5 až 10 minut. Potom knedlíky vyjmeme, uložíme na talíř a polijeme na sádle nebo oleji osmaženou a na kostky nakrájenou slaninou a nakrájenou cibulí. Podáváme s ohřátým kysaným zelím.