Škvarkové koule

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 6 rohlíků
  • 1 klobása nebo uzené maso
  • 150 g škvarků
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 4 stroužky česneku
  • trochu mleté papriky
  • trochu pepře
  •  trochu majoránky
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule

Postup

Brambory nastrouháme najemno, přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem (nešetřit), solí, paprikou, pepřem a majoránkou. Dobře promícháme a necháme chvíli odstát. Pokud je těsto řídké, přidáme ještě rohlíky. Z těsta vlhkýma rukama děláme koule s průměrem asi 4 cm. Vaříme je v osolené vodě na slabším plameni 5 až 10 minut. Potom knedlíky vyjmeme, uložíme na talíř a polijeme na sádle nebo oleji osmaženou a na kostky nakrájenou slaninou a nakrájenou cibulí. Podáváme s ohřátým kysaným zelím.