vsetínský gulášek

Ingredience:

  •  1 kg hovězí kližky
  •  6 cibulí
  •  lžíci rajského protlaku
  •  2 polévkové lžíce sladké papriky
  •  1 feferonku
  •  lžíci majoránky
  •  lžičku mletého kmínu
  •  10 stroužků česneku
  •  3 lžičky soli
  •  mouku na zahuštění
  •  tuk pod cibuli

Postup:

V hrnci rozpálíme olej, na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, jeho vůně se v orestované cibuli krásně rozvine, a potom do hrnce vsypeme na kostky nakrájené hovězí maso. Osolíme tak, aby měl guláš už od začátku správně slanou chuť, později bychom neměli dosolovat. Necháme smažit, aby maso pustilo šťávu. Potom přidáme rajský protlak, majoránku, česnek, pepř a červenou papriku. Zalijeme vroucí vodou a dlouho vaříme. Nakonec zahustíme jíškou z hladké mouky a vody.