Zelňačka podle mojí maminky

Ingredience:

  • 1 ks hlávkového zelí
  • 2 ks střední cibule
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 klobásku
  • 150 g slaniny nebo lépe uzeného masa
  • 200 g vepřové kýty nadrobno nakrájené
  • 1 celé pivo
  • rajský protlak
  • pár kuliček pepře
  • pár kuliček nového koření
  • bobkový list
  • sůl

Postup:

Orestujeme si cibulku se slaninou. Nakrájíme klobásku a maso na kousky. Zelí nakrájíme na drobné kousky.

Vše dáme do pekáče, přidáme rajský protlak a všechny ostatní suroviny. Podlijeme pivem. Nebojte se dát pivo celé, alkohol se vypeče, ale zároveň dodá jídlu skvělou chuť.

Pekáč přikryjeme alobalem a zhruba 50 minut pečeme na 190 stupňů. Poté odkryjeme alobal a necháme ještě 25-30 minut dopéct.