Zelňačka podle mojí maminky
18.07.2018 17:06
Ingredience:
- 1 ks hlávkového zelí
- 2 ks střední cibule
- 1 lžíci sójové omáčky
- 4 lžíce hořčice
- 1 klobásku
- 150 g slaniny nebo lépe uzeného masa
- 200 g vepřové kýty nadrobno nakrájené
- 1 celé pivo
- rajský protlak
- pár kuliček pepře
- pár kuliček nového koření
- bobkový list
- sůl
Postup:
Orestujeme si cibulku se slaninou. Nakrájíme klobásku a maso na kousky. Zelí nakrájíme na drobné kousky.
Vše dáme do pekáče, přidáme rajský protlak a všechny ostatní suroviny. Podlijeme pivem. Nebojte se dát pivo celé, alkohol se vypeče, ale zároveň dodá jídlu skvělou chuť.
Pekáč přikryjeme alobalem a zhruba 50 minut pečeme na 190 stupňů. Poté odkryjeme alobal a necháme ještě 25-30 minut dopéct.